Donnerstag, 4. August 2016

Den første dag i Lille

Den første dag på vores route, den første dag i Lille, en mellemstor by ved grænsen til Belgien. Morgenmaden lagde klar på bordet da vi stod op, og med det vores forudanelse af at det blev baguette 24/7. Sammentidig dannede vi en front imod baguette. Der skal nogen cornflakes til morgenmaden.

 Så intrudeucerede Charles (vores routeleder) opgaven som skulle klares over de næste 7 dage. Vi skulle lave en film om de fordomme vi har om andre lande, for at skabe acceptance. Dertil skulle vi sætte os sammen i grupper af to lande, for at få inspiration og ideer. Da vores telt stod ved siden af det slovenske, besluttede vi at det var Danmark og Slovenien som skulle arbejde sammen. Efter noget brainstorming kom vi så på forskellige fordomme om dansker som egentlig ikke er fordomme men bare sandheden. ”Dansker drikker tidligt og meget” , ”I lader jeres babyer udenfor i restauranten” og ”Danske studenter få penge for at gå til skole” på det tidspunkt kunne vi også fornemme, at slovenierne faktisk er meget flinke, og vi begyndte at knytte venskaber.

For frokosten fik vi så selv snoren i hånden. Alle måtte selv bestemme hvad de skulle have til frokost, derfor fik vi nogle penge i hånden og skulle på indkøb i en supermarked, ca. på størrelse af en Bilka, som lå lige ved siden af vores ”campside”. Imens franskmændene, portugiserne, slovenierne, og cyperianerne købte pasta, kartoffler og kød, kom vi dansker tilbage med rugbrød og pålæg.
På samme tidspunkt skulle vi købe ingredienserne til vores aftensmad. Den skulle forberedes til alle på routen, så til ca. 60 personer. Da det skulle være noget typisk dansk, og samentidig hurtigt at lave, besluttede vi os for kylling i karry. Det var højstsandsynligt også noget alle kunne lide.
Selvom man som spejder er vant til at koge på bål, var det dog en udfordring at koge sammentidig for så mange, så vi blev ikke lige færdig til planlagt tid. Men det var så ikke det store problem, da franskmændene har en egen tidsregning der kører halvt så hurtigt som vores gør.


Efter at alle kunne lide vores dansk mad og blev mætte, blev det tid til aftenunderholdning. Det var franskmændenes tur til det. De havde forberedt en blanding af ”capture the flag” og ”battleships”.
tre teams mod hinanden i blandede hold. Selvfølgelig var det vores hold der vandte.
Med en forventningfyldt følelse gik vi i sengen. Parat til de næste dage på routen.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen